Nyelvek

Az 1998 óta önszerveződő mozgalomként, majd 2002-től hivatalos formában és 2011-ben újjáalakult szerveti felépítésben és tagsággal kibővült L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület a magyar független előadó- és alkotóművészet képviselőit igyekszik legjobb szakmai tudásával segíteni kül- és belföldön egyaránt.

Magyarországon jelenleg a szervezeti struktúrákon kívül dolgozó független művészek képzési, támogatási és megjelenési lehetőségei végtelenül szűkösek, ami a magasszintű alkotómunkát lehetetlenné, kilátástalanná teszi. Az egyesület által képviselt művészek számára elengedhetetlen az a segítő szakmai közeg, amely által bekapcsolódásuk a helyi, nemzeti és nemzetközi vérkeringésbe, szakmai előmenetelük és megjelenési lehetőségeik kitágulnak.

Céljuk, hogy a frissen pályáralépő magyar alkotó- és előadóművészek, valamint a már egy ideje alkotói energiával dolgozó művészek ne legyenek magukra hagyva, hanem szakártői háttérrel és valódi gyakorlati ismeretekkel felvértezve dolgozhassanak egy egymásra odafigyelő közegben.


A művészek saját szakmai fejlődését, képzését és megmutatkozását igyekeznek előtérben tartani. Az egyesület tagsága bővül a rezidensekkel, növekszik tömegbázisa, gyarapszik szakmai sokszínűsége és értékes alkotásokat tár a nézők elé.  

A hosszú távú együttműködés során az egyesület koncepciózus és átfogó gondolkodásra és (ön)reflektív magatartásra ösztönzi művészeit, hogy tudatos, széleslátókörű, képzett művésszé, a magyar táncélet és társterületek potenciális formálóivá válhassanak.  

A tagságot alkotó művészek a tevékenységekben aktívan vesznek részt, a döntéseket véleményükkel elősegítik. Az egyesület a művészeti tevékenység magas szintű művelését tartja szem előtt és ehhez kíván megfelelő körülményeket teremteni. Szolgáltatásaival kiemelten segíti a tagok és rezidensek munkáját és szívesen befogadja az „otthon nélküli” társművészetek képviselőit. Az így létrejött munkák bemutatása, fesztiválok szervezése, lebonyolítása a fő célkitűzések között szerepel. Oktatási és speciális terápiás tevékenységet végez, önkéntesekkel rendszeresen dolgozik együtt. Szorosan együttműködik belföldi és külföldi tánc- és társművészeti társulatokkal, szervezetekkel, amely kapcsolatok révén nemzetközi porondon is megjelenik.

Az egyesület hisz abban, hogy a struktúrán kívüli, önálló utak bejárása értékteremtő hatással van és példaértékűvé is válhat.

Az egyesület elsődleges célkitűzése, hogy a megszokottól eltérő, újító gondolkodást és az ismeretlent kutató, merész művészi kísérleteket támogassa, már működésének első évében megvalósult. Az L1 Egyesület támogató közeget nyújt magas minőségű (vizuális és előadó-művészeti) előadások létrejöttéhez, menedzseli az egyesület tagjainak, illetve az egyesület közeli független művészek szakmai fejlődését. Külön hangsúlyt próbálunk fektetni az utánpótlásképzésre, tanulmányutak, külföldi fesztivállátogatások, rezidencia-programok elérhetővé tételére a feltörekvő, új művésznemzedék számára, valamint különböző workshopok, beszélgetések és vitafórumok szervezésére.

Hosszútávon az L1 Egyesület tervezi egy kortárs tánc és művészeti központ működtetését, amely alkalmas mindezen tevékenységek strukturális és művészeti befogadására.

Interjú Ladjánszki Mártával – 2021.02.24. Malá Inventúra #19

 

Kedves Nézők, Tisztelt Táncrajongók!

Hálásan köszönjük mindazon kedves barátunk támogatását, aki adója egy százalékát egyesületünknek juttatta! Bízunk benne, hogy még sokszor találkozunk a színpadon, előadásokon, tanfolyamokon és az egyszerű hétköznapokon! 

Ehhez továbbra is szükségünk van az Önök segítségére is - ezért kérjük, hogy idén is támogassák adójuk 1%-ával Egyesületünket!

A támogatáshoz az alábbi adatokra lesz szükségük:

Kedvezményezett adószáma: 18247002-1-41

Neve: L1 Egyesület

A borítékon az Önök ADÓAZONOSÍTÓ JELE

Köszönettel és üdvözlettel:

Ladjánszki Márta – L1 Egyesület művészeti vezetője

 

Adatkezelés kapcsán (2018):

Adatkezelési tájékoztató; Adatkezelési szabályzat; Cookie policy

Jegybevétel kapcsán nyilatkozat:

2016; 20172018; 2019; 2020; 2021; 2022; 2023