Nyelvek

L1 TÁNC FESZTIVÁL A MU SZÍNHÁZBAN 2003. JANUÁR 9-18-IG!

2003. január 9 – 18. között a MU Színház második alkalommal ad otthont az L1 Fesztiválnak, amely az L1 Független Táncművészek Társulásának rendez meg.

Elegy: két vagy több anyag olyan keveréke, amelyben fizikai különbségek mikroszkóppal vagy más hasonló finomságú eszközzel sem vehetők észre.

L1 Független Táncművészek Társulása: 7 előadóművész (Berger Gyula, Hargitay Ákos, MIchaela Pein, Gál Eszter, Ladjánszki Márta, Mészöly Andrea, Szabó Réka) alkotóközössége, akik szövetkeztek a kortárs előadóművészetben fellelhető irányzatok, jelenségek, kérdések tanulmányozására, elemzésére, új módszerek megalkotására, előadások létrehozására.

L1 Táncművek: a társulás otthona, amely a Soroksári út 164. alatt található.

www.L1.hu

MŰSORFÜZET

 

akik nálunk jártak

Kritika Ellenfényben

HABCSÓK ÉS MÁS – JAN. 9-10-ÉN

Első kísérlet arra, hogy az L1 összes tagja egyazon térben és időben, egyazon darabon belül EGYÜTT táncoljanak. Ennek koordinálását Berger Gyula (sokunk kezdete és az L1 alapító-tagja) vállalta fel, az ő rendezésében kerül felújításra és bemutatásra a fesztivál nyitányaként ez a darab. Egyedi, egyszerű tér és látvány (Árvai György munkája), meglepő kosztümök (Stampf Kati és Pillangó ötletei) és izgalmas zenei szerkesztés (Márkos Albert zeneszerző)! Leereszkedünk a tudatalatti irracionális világába, görbe tükröt tartunk magunk elé is!

 

KALKULÁLT RIZIKÓ – JAN. 11-12-ÉN

A cie. 2in1 különleges vállalkozása, hogy a kortárs tánc, hogyan tud kapcsolatot teremteni és együttműködni az extrém sportokkal, a ritmusos dobpergéssel, inspirálva és fejlesztve egymást. Bécsi bemutatójuk előtt a MU-ban találkozhatunk kaszkadőr mozdulatokkal, gördüléssel és szabadeséssel, vidámsággal és élettel teli tánccal.

 

ÉS/VAGY – DUETT – JAN. 11-12-ÉN

Egy olyan állandóan fejlődő, alakuló párost láthatnak a nézők, amit egy táncosnőre és egy zenészre komponáltak az alkotók, előadók. Az improvizáció műfajával foglalkozó művészek (Gál Eszter és Dóra Attila) világhírű táncosokkal dolgozhattak már együtt, de kettősük már közel 10 éve dolgozik együtt, kutat, keres egy közös létet.

 

MAJDNEM 3 – JAN. 13-ÁN

Pikáns történet, megbotránkoztatóan őszinte önvallomás egy tépelődő szerelemről, a testiségről, a költőiségről, élő zenei kísérettel az L1 stúdiójában, intim térben és időben.

 

VÉLETLEN – JAN. 14-15-ÉN

A nagysikerű tudományos ismeretterjesztő táncjáték a matematika és tánc összefonódásából jött létre. Szabó Réka, a darab főkoordinátora (szintén L1-alapító tag) a sok helyről, együttesből válogatott csapat táncosai mellé Mérő Lászlót, ismert és elismert előadót kérte fel a rendhagyó óra megtartására.

 

NEMZETKÖZI NAP – JAN. 16-ÁN

Két vendégszereplés is gazdagítja a fesztivál programját. Egy alkalommal, egy este keretén belül mutatkozik be egy osztrák táncosnő egyedi szólójával és egy francia együttes, akiknek a humor és ötletgazdag, vidám munka a lételeme.

Egyébként egy három-napos műhelymunkára is várjuk a vállalkozó kedvű, lelkes, táncolni vágyó jelentkezőket, mert az L1 stúdiójában jan. 14-16-ig a francia társulat vezetője, Martine Pisani tart kurzust.

 

MASSZÍV – JAN. 17-18-ÁN

Berger Gyula új, rövidebb lélegzetű koreográfiájának megvalósítását a szerző ritka trióra bízta. Először nyílik lehetősége a három táncosnőnek együtt megmutatkozni és hasonló mozgásminőségüket, alkatukat, tapasztalt és sokat próbált tudásukat egy hihetetlenül egyedi módon készült zenei szerkesztéssel (Temesvári Balázs jóvoltából) támasztják alá. A darab mozgásáról grafikákat készítettek az előadók és a darab szerzője, hogy a vonalakat követve, gépi véséssel jöjjenek létre a hangok és abból a mű zenéje.

 

KONTRASZTBAN – JAN. 17-18-ÁN

Nagy visszatérésnek lehetünk szemtanúi, mert Mészöly Andrea, két gyermekes, ifjú családanya az L1 fesztivál keretén belül tér vissza újra az állandó színpadi jelenléthez és az alkotáshoz. Szólójában egy balladát dolgoz fel, népzenei kísérettel.

 

PROJEKT X – JAN. 17-18-ÁN

A sokat utazó, tanító és táncoló Gál Eszter újra itthon van, és teljes mellbedobással dolgozik, és részt vesz a fesztiválon, a darabokban, az alkotásban. A nyáron bemutatott előadása új állomáshoz érve, megújulva zárja a fesztivál programját.

 

A táncszínházi előadásokat állandó kiállítások kísérik a színház tereiben; Pecsics Mária fotókkal, Temesvári Balázs plasztik installációkkal és Ladjánszki Márta (aki L1-tagként táncos és koreográfus) most írásaival és rajzaival mutatkozik meg.