Nyelvek

III. L1 Tánc Fesztivál

2004. január 21-31.

MU Színház

A MU SZÍNHÁZ most is, miként a korábbi években, az elmúlt esztendő legjobb L1-produkcióit mutatja be a III. L1 TÁNCFESZTIVÁL keretében.

A fesztivál ideje alatt 10 különböző darabot (köztük 3 bemutató), két kiállítást, egy külföldi vendégjátékot láthatnak nézőink, és az érdeklődők kilátogathatnak magába a gyárba is, ahol részt vehetnek Cristian Duarte brazil származású táncos, koreográfus kortárs tánc tanfolyamán.

Elegy: két vagy több anyag olyan keveréke, amelyben fizikai különbségek mikroszkóppal vagy más hasonló finomságú eszközzel sem vehetők észre.

 

L1 Független Táncművészek Társulása: hét koreográfus (Berger Gyula, Hargitay Ákos, Michaela Pein, Gál Eszter, Ladjánszki Márta, Mészöly Andrea, Szabó Réka) alkotóközössége. E hét kiváló, jellegzetesen önálló arculattal rendelkező előadóművész elegye, azaz L1-e a magyar táncművészetet évről évre számos izgalmas új produkcióval gazdagítja. Tagjai tanfolyamokat vezetnek, fellépnek a kortárs táncművészet előadóhelyein (Trafó, MU Színház, Nemzeti Táncszínház, Millenáris, stb.) és nemzetközi tanfolyamokat, fesztiválokat szerveznek.

 

L1 Táncművek: a Társulás otthona, amely a IX. Soroksári út 164. alatt található. Megközelíthető a 23-as busszal a Boráros tértől (Szabadkai úti megálló).

 

MŰSORFÜZET

 

Előadások:

január 21-22 Berger Gyula és Barátai – Gátlásom rád! BEMUTATÓ

január 23 Mészöly Andrea - Terítéken

január 24-25 Gál Eszter - BLINK 

január 26 L1-Táncművekben Ladjánszki Márta és Berger Gyula - Pont 3 HÁZIBEMUTATÓ!

január 27-28 Szabó Réka - Lomtalanítás - BEMUTATÓ!

január 29 Ladjánszki Márta - T-estem (szólóest, koreográfusok: Joe Alegado, Berger Gyula, Hudi László)

január 30 Nemzetközi Nap - Irma Omerzo (Horvátország) vendégjátéka

január 31 Hargitay Ákos, Michaela Pein, Rókás László - Federico's Road

 

Kiállítás: Sipos Dániel fotóművész és Hargitay Ákos „Nézetem szerint” c. fotókiállítása

 

A január 26-i bemutató kivételével minden előadásnak helyszíne a MU Színház! 

 

Helyfoglalás: MU Színház (1117. Körösy J. u. 17. tel: 209 4014)

 

Kurzus:   body jockey

Cristian Duarte, brazil származású táncos, koreográfus kortárs tánc tanfolyama

2004 január 28-tól 31-ig, minden nap 10-től 12-ig az L1 Táncművekben.

„A mozgás funkcionalitásának a tanulmányozása érdekel, hogy tudatossággal, személyességgel és autonómiával közelíthessek gyakorlatokhoz, eseményekhez. Célom egy olyan állapot létrehozása, amely lehetővé teszi a test finomabb érzékelését  és a benne rejlő lehetőségek és egyedi sajátságok kutatását technikai gyakorlatok és improvizációs struktúrák segítségével.” (Cristian Duarte)

Cristian Duarte,
koreográfus, São Pauloban (Brazília) a Mackenzie Egyetem Kommunikáció és Művészeti Szakán szerzett diplomát. 1994-től mélyül bele a kortárs tánc, a művészei alkotás világába, illetve a test tanulmányozásába. 2000-ben a Brazil Kormány ösztöndíját elnyerve (CAPES/Ministry of Education) folytatta tanulmányait Belgiumban, Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas vezette P.A.R.T.S. (Performing Arts, Research and Training Studios) koreográfus tagozatán.
 

„Embodied” című munkáját, a Springdance Fesztivál (Utrecht), a Théâtre de la Bastille (Párizs), a Melkweg (Amszterdam) és a Werkhuis Producties (Brüsszel) közös produkciójaként készítette.

Legutóbbi szóló darabját „Alta necessidade” a „Prêmio Estímulo em Dança do Centro Cultural São Paulo” támogatásával mutatta be. Jelenleg Lynda Gaudreau/ Cie. De Brune kanadai koreográfus „Document 3” darabjában táncol és egy új szólón dolgozik a koreográfussal, amelynek bemutatója 2004 áprilisában lesz. 

A kurzus ára: 1200,- Ft, KTE tagoknak: 1000,- Ft / nap, 

4200,- Ft, KTE tagoknak: 3500,- Ft / 4 nap

L1 Táncművek: IX. Soroksári út 164.