Nyelvek

 

Süket férfi és meztelen nő – 7. L1 Kortárs Táncfesztivál

2008. március 4-9.

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre az L1 Kortárs Tánc Fesztivál, mely 6 napon keresztül, több helyszínen, nemzetközi előadásokkal, workshoppal és kiállítással várja a közönséget.

Hetedik alkalommal rendezi meg a sokszínű L1 Kortárs Táncfesztivált, a tíz évvel ezelőtt alakult társulás, az L1. A négy alkotóból álló csapat egy ferencvárosi gyártelep üzemcsarnokában hozza létre izgalmas, kortárs, újító darabjait, melyeket a fesztivál estjein, több neves hazai és nemzetközi meghívott vendégük előadásával együtt mutatnak be. Az L1 Táncművek-Bakelit M.A.C. és a MU Színház mellett a Nemzeti Táncszínház is helyet ad a rendezvénynek. 

A Fesztivál előfutáraként március 2-án az L1 Táncművek - Bakelit M.A.C.-ben egy workshop keretében,  Táncolj az L1-tagokkal! címen találkozási lehetőséget nyújtanak mindazoknak, akik érdeklődnek a kortárs tánc műfajai iránt.

"Fesztiválunk nyitányaként órákat tartunk, ízelítőt abból, hogy az L1-tagok és meghívott tanáraik, hogyan dolgoznak, tanítanak." - mondta Ladjánszki Márta az L1 tagja, a Fesztivál egyik szervezője.

A Fesztivál március 4-én indul Portrait című, egy, az élettől „megsüketült” férfi szemszögéből elmesélt, bűntudatról, vádló kapcsolatokról szóló prágai előadással. A következő esteken a hazai és külföldi kortárstánc élet fontos szereplői mutatkoznak be: az Amerikából érkező társulat, az Arena Dances egy itthon még nem látott produkcióval, Ladjánszki Márta egy ruha nélküli felkavaró előadással, Berger Gyula a női nem előtti főhajtásával, Bakó Tamás 7 fiú szerenádjával, Mészöly Andrea egy Bergman ihlette alkotással, a Tünet Együttes pedig egy érdekesnek ígérkező mérkőzéssel, zenész és táncos közt. 

Az egy hét alatt a Bakelit M.A.C. Hangárban tekinthető meg Christy Johnson Airborne c. izgalmas installációja, mely fontos kiegészítője a programsorozatnak. 

„A mű a lebegés turbulenciájáról szól, megkísérli a felszállás és a földet érés közötti idő feltérképezését” – mondta az alkotó a kiállításról.

A MU Galériában pedig, Aurore Aulong francia videókészítő kiállítása lesz látható.

 

7. L1 Kortárs Táncfesztivál programja:

márc. 4. 20.00 MU Színház – Nemzetközi Nap - Nanohach Együttes Prágából nyitja meg a fesztivált Portrait című darabjukkal

márc. 5. 20.00 Bakelit M.A.C. - Ladjánszki Márta: silent witnesses

márc. 6. 19.30 Nemzeti Táncszínház Refektóriuma - Mészöly Andrea: Én kis piszkom

márc. 7. 19.00 NTSZ – Zéró Balett - Berger Gyula Együttesének négy rövid darabja: Baubo, Én-ek, Masszív, Vermont Counterpoint

márc. 8. 20.00 Bakelit M.A.C. – Nemzetközi Nap – Arena Dances, Mathew Janczewski: Plastic language 

márc. 9. 20.00 MU Színház - fesztiválzárás - Ladjánszki Márta: sisterhood, Bakó Tamás: Serenade, Tünet Együttes - Szabó Réka Társulata: 1:1

 

PR: Katlan Csoport