Nyelvek

Az L1 Egyesület a 2021-es évben új formában rendezi meg az „L1-est(ek)” névre keresztelt rendezvénysorozatát

 

L1-est(ek) IZP módra ONLINE

2021. június 28 – 29. 19.00

 

A 2021-es év különleges, mert a már megkezdett „L1-est(ek)” előadóinak körét bővítik az NKA Imre Zoltán Program támogatásával annak célcsoportját jelentő fiatal és pályakezdő alkotók produkcióival; különösen nagy figyelmet fordítva arra, hogy a művészeknek mentorálásban is segítenek, valamint online és offline interjú-sorozattal a nézőknek és egymásnak is bemutatják az alkotókat.

 

A jelenlegi helyzetben online térbe helyeztük az előadásokat. Reméljük, hogy ilyen formán az estek nézőinek sikerül egy izgalmas és színes csokrot átnyújtanunk. Kivételes alkalom, hogy az adott műveket a kamera nézőpontjából láthatják, vagyis egy olyan lehetőség nyílik a nézőknek, amit egy hagyományos színházi térben nem lenne módjuk így látni.

 

Tartsanak velünk, válasszanak a művészek által meghatározott jegyek közül és kapcsolódjanak be a vetítésekbe, amit ilyen módon 1 teljes hétig teszünk elérhetővé. 

JEGYVÁLTÁS ITT

 

OLVASS ITT A FIATAL MŰVÉSZEKRŐL

 

NÉZD MEG A YOUTUBE-ZOOM-PREMIER-VETÍTÉSEKET 2021.06.25 – 07.03. között

 

Program:

Berger Gyula és a ZéróPlusz Táncművek: A boldog metronómok (felújítás, munkabemutató)

Bot Ádám: Homályállapot (bemutató éve: 2018)

Ellenbacher Ádám: Glitch kiállítás

Györke Tímea: Hangoló

Ladjánszki Márta: Meditatív

Rab Alexandra: 28+2

Rab Alexandra: Beszélek róla (bemutató éve: 2018)

Szász Zsófia: Átmenet (Adaptáció) (bemutató éve: 2021)

Oli Mayne, Varga Zsolt: MAYNE+VARGA koncert

Veres Flóra (TalkingBodies): Egy az egyben (bemutató éve: 2020)

 

Az L1 Egyesület igyekezett olyan előadásokat meghívni, ahol az alkotó a független kortárs tánc stílusból érkezve alkot, és társművészeket hív a produkció megvalósításához (mert az egyesület is elkötelezetten vallja a társművészetekkel való együttműködést, s egyben az összművészetiséget). Ezen kívül olyan produkciókat mutatnak be, amik már a korábbi években debütált, de még nem teljes vagy időközben változtatásokkal újragondolt darabok; vagy akár majd csak az idei évben bemutatásra kerülő munkák. Minden esetben olyan előadásokat hívtak meg, amiknek szükségük van támogató közegre és megjelenési lehetőségre.

Az adott estek alkalmával a már L1-művészek munkáit kiegészítik a nem L1-művészek munkájával. Így egy szakmai közegbe ágyazva jelennek meg az alkotások.

 

Az L1 Egyesület szervezői támaszkodnak a közel 20 éves fesztivál-szervező tapasztalatukra; az elmúlt években sikeresen megrendezett „L1-est(ek)” sorozat eredméyeire. Ezen kívül Ladjánszki Márta alkotói, előadói és pedagógiai tapasztalatait felhasználva szakmai (egyfajta mentori) segítséget nyújt azon darabok alkotóinak, akik még „küzdenek” a bemutatójuk óta felmerült kérdésekkel, és konzultációra van szükségük. Továbbá nem hagyják magukra sem a nézőket, sem a megjelenő előadókat. Bekapcsolják a meghívott művészeket azokba az estekbe is, ahol nem előadással vannak jelen, ezzel serkentik az egymásra figyelést és a szakmai közeg jelenlétét. Beszélgetések, interjúk formájában online és offline portrésorozat keretében ismertetik meg az érdeklődőket a kiválasztott művészekkel és alkotásaikkal.

 

Az L1 Egyesület hosszú távú partner-helyszíne, a Bakelit Multi Art Center fogadja be a rendezvényt.

 

Mi az ún. Imre Zoltán Program?

2017 elején került először kiírásra az NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiumának első felhívása kifejezetten pályakezdő táncművészek, előadóművészek, alkotók számára. A program célja lehetőséget biztosítani az ifjú művészeknek a bemutatkozáshoz és segíteni a pályakezdésüket.

 

 

Az L1-est(ek) IZP módra ONLINE 

Fő szervezője: L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület

Művészeti vezető, program-kurátor, házigazda: Ladjánszki Márta (L1-tag)

Fordítás: Varga Zsolt (L1-tag)

Kiadvány-szerkesztés, grafika: Korolovszky Anna

Portrék és kollázs-képek: Syporca Whandal (L1-tag)

Bemutatkozó interjúk: –odorik–

Fő dokumentáció: Lajti Balázs, Kovács István (L1-tag)

Sajtókapcsolat: Naszály György

 

Fő támogatók: L1 Egyesület, EMMI, NKA IZP Ideiglenes Kollégiuma

 

Befogadó/együttműködő helyszín/partner:

Bakelit M. A. C., Fészek Fotó Stúdió

 

Média partner: Táncművészet, Színház Online

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

 

További információ:

L1 Egyesület web-oldal

L1 Egyesület FB oldal

Bakelit MAC web-oldal