Nyelvek

Lengyel Katalin, Somló Dávid, Vass Imre: Szabadságra fel!

Július 25.-26. 22.30.

Helyspecifikus előadás a szegedi Szabadság Úszóházon, Thealter Fesztivál, 2012.

Koncepció, koreográfia, előadás: Lengyel Katalin, Somló Dávid, Vass Imre
Zene: Somló Dávid
Trailer: Lengyel Katalin
 
Olyan összművészeti projekt létrehozása a célunk, ami a valaha élénk, nyitott közösségi tér aranykorának történeteit és hangulatát megidézve felhívja a figyelmet annak létére, és tereinek újraértelmezése megnyithatja a párbeszédet használati funkciójának megújításáról.
A produkcióban résztvevő alkotók mindegyike fiatal, már bizonyított művész, akik szeretnek kísérletezni és szerteágazó érdeklődésüket és tudásukat a színházi tereken kívül is kipróbálni. A szegedi Lengyel Katalin évek óta foglalkozik a művészet társadalmi szerepével. Ennek keretében 2010-ben létrehozta a Respect Art Mozgalmat, ami a mindennapi kreativitást igyekszik elősegíteni. Somló Dávid zenész, szociológus több hangtájat is készített már előadásokhoz. A nemzetközi koprodukcióban készült Images of Villages utcai táncszínházhoz egy elképzelt, kihalóban lévő falu atmoszféráját jelenítette meg francia, belga és angol városok tereire, míg a budapesti Öntödei Múzeum vasai között a bányászhimnusz különböző változataiból csinált kvadrofon gyárzenét. Vass Imre saját munkáiban az utóbbi időben előtérbe került a performanszművészet, valamint az előadó és a közönség közötti kapcsolat.

Támogatók: FESZ, MASZK Egyesület - THEALTER Fesztivál, Szegedi Szabadság Úszóház Vizi-, Tömegsport és Szabadidő Egyesület, Respect Art Mozgalom, L1 Egyesület