Nyelvek

 

DRIFTING - helyzetjelentésM folyt. köv.

LADJÁNSZKI MÁRTA bemutatója

Gödör Klub - Spicc Színpad, 2009. október 25. este 8 és 26. este 8:30

 

“Terhem hordom, cipelem. Számot adok viselt dolgaimról. Feledni próbálom a feledhetetlent, tisztítom sebeimet és kavarom a levegőt magam körül. Egyedül vagyok  -magányomban. Nem látok magamon kívülre - el. Tovaszáll a lehetőség és elinal a bátorságom is már. Kicsikarok egy halovány sikolyt beleimből, de csak egy halott maszlag hull alá. Belőlem születtél, velem távolodsz és magammal viszlek a síromba is. 

Nem nyári téma ez!

Felejtek. Felejtem az időt, hogy voltam távol és most itt ragadtam, felejtem a nyomorom szülte magamramaradottságomat.

Ez egy önvallomás!

Gyilkos semmit nem tudás!

Velem tartasz?”

 

Az előadás arra a zenei élményre épül, amit a Desert Chaos, magyar zenekar egy koncert során készült felvétele adott az alkotóknak, majd ezt tovább gondolva VARGA ZSOLT komponált élő zenei kíséretet, melyet ő is ad elő élőben! Hömpölygő, sodró zene és monotonitás, magányosan kihallható dallamok és megszállottan hosszan tartó motívumok.

Három nő a térben, csak a hátukat látjuk, rituáléba illő mozdulataikat hosszan végzik, látványos és talányos, de lényüket csak később ismerhetjük meg. Nagyon különbözőek, mégis egyek, egy dologban közösséget vállaltak. Kiszáll és megszegi-e valaki a maguk állította szabályokat?

Ladjánszki Márta, mint minden darabjában, most is erősen test-központú, miközben mély, csendesen fájó a gondolat, ami születik.

 

choreographer: Márta Ladjánszki

dancers: Adrienn Hód, Júlia Garai, Tamara Zs. Vadas

music composed by: Zsolt Varga

music performed by: Zsolt Varga

lighting designer: Orsi Pete

costume design: Butterfly

supported by: BELEF09, L1 Independent Dancers’ Partnership, NKA

special thanks to: Zsolt Koroknai, Bojana Denic, Kriszta Csorba, G. Péter Halász, Zsolt Varga (translation), Ágota Seszták, Desert Chaos, L1 Independent Dancers' Partnership - Budapest, NKA - dance department