Nyelvek

Az 1998-ban alapított, kezdetben főleg független magyar táncművészeket tömörítő L1 Egyesület egyik alapvető célkitűzéseként határozza meg a kortárs tánc népszerűsítését, külföldi és magyar produkciók létrejöttének elősegítése, valamint tehetséges művészek munkáinak bemutatása révén.

Az L1 Kortárs Táncfesztivál (új nevén L1danceFest) az egyesület legjelentősebb, évente megrendezésre kerülő eseménye az évek során fokozatosan alakult át egy egyre szélesebb földrajzi és előadó-művészeti spektrumot felölelő nemzetközi szemlévé, mely már nem csupán az L1-tagoknak és rezidens művészeknek kínál bemutatkozási lehetőséget, hanem elsősorban neves külföldi fellépők munkáit igyekszik megismertetni a magyar közönséggel. Célja a kreatív gondolkodás és progresszív művészeti gyakorlatok Magyarországra importálása. A több mint tízéves múltra visszatekintő L1danceFest a művészeti sokszínűséget, valamint a kultúra és a kreativitás mai társadalmakra való újradefiniálását hirdető jelentős, nemzetközi művészeti platformként tartják számon.

Az egyesület 2011-ig 31 produkció, 6 koprodukció, 2 rezidencia, 10 workshop létrejöttét tette lehetővé, melyek során több mint 95 művész, 35 koordinátor és művészeti menedzser működött közre.  Az L1 eseményeket több mint 1600 néző látogatta.

Az egyesület elsődleges célkitűzése, hogy a megszokottól eltérő, újító gondolkodást és az ismeretlent kutató, merész művészi kísérleteket támogassa, már működésének első évében megvalósult. Az L1 Egyesület támogató közeget nyújt magas minőségű (vizuális és előadó-művészeti) előadások létrejöttéhez, menedzseli az egyesület tagjainak, illetve az egyesület közeli független művészek szakmai fejlődését. Külön hangsúlyt próbálunk fektetni az utánpótlásképzésre, tanulmányutak, külföldi fesztivállátogatások, rezidencia-programok elérhetővé tételére a feltörekvő, új művésznemzedék számára, valamint különböző workshopok, beszélgetések és vitafórumok szervezésére.

Hosszútávon az L1 Egyesület tervezi egy kortárs tánc és művészeti központ működtetését, amely alkalmas mindezen tevékenységek strukturális és művészeti befogadására.

 

Kedves Nézők, Tisztelt Táncrajongók!

Hálásan köszönjük mindazon kedves barátunk támogatását, aki adója egy százalékát egyesületünknek juttatta! Bízunk benne, hogy még sokszor találkozunk a színpadon, előadásokon, tanfolyamokon és az egyszerű hétköznapokon! 

Ehhez továbbra is szükségünk van az Önök segítségére is - ezért kérjük, hogy idén is támogassák adójuk 1%-ával Egyesületünket!

A támogatáshoz az alábbi adatokra lesz szükségük:

Kedvezményezett adószáma: 18247002-1-41

Neve: L1 Egyesület

A borítékon az Önök ADÓAZONOSÍTÓ JELE

Köszönettel és üdvözlettel:

Ladjánszki Márta – L1 Egyesület művészeti vezetője

 

Adatkezelés kapcsán (2018):

Adatkezelési tájékoztató; Adatkezelési szabályzat; Cookie policy